Sessiz Kuşağın Peşinde projesiyle, önceki nesillerin sahip olduğu yaşam bilgi ve pratiklerinin, hayatı güven içinde sürdürebilmeye dair tutum ve reflekslerin kayıt altına alınarak ortak bir havuzda toplanması hedefleniyor. Böylece, kaybolmaya yüz tutmuş pek çok ufuk açıcı ve ilham verici bilgi, bir miras olarak günümüz insanına aktarılabilecek.
Proje ekibinden, Magma yazarı ve Bir Tohum Vakfı Yöneticisi Güneşin Aydemir projeyi anlatıyor: “Çalışmamızın muradı, 1940'lı yıllarda ve öncesinde doğmuş Türkiyeli nüfusun, sosyal ve fiziki alanlarda yaşamlarını sürdürmeye dair edindikleri bilgi ve deneyimleri derlemek. “Sessiz kuşak” olarak tanımlanan bu yaş grubu, gelecekle ilgili sorunlarımıza çözüm olabilecek geçmişten gelen bilgilerin öğrenilebileceği son kuşak. Öte taraftan, izolasyon ve karantina kuralları nedeniyle büyük çoğunluğumuz evlerde yaşlılarıyla birlikte kalıyor. Bizler de bu durumu; hem içinden geçtiğimiz bu belirsiz süreci kaydetmek hem de yaşlılarımızla yeniden bağlantıya geçmek için fırsata dönüştürebiliriz diye öngördük.”
Gönüllü katılımla gerçekleşecek çalışmaya katılım süreci şöyle:
-Katılımcı olmak isteyenler buradaki formu doldurarak gönüllü derleyici adayı olacak.
-Başvuru sürecini tamamlamış olan katılımcı derlemecilere, bu görüşmelerdeki bilgi alışverişini ve karşılıklı iletişimi kolaylaştıracak çeşitli bilgiler, öneriler, kullanılacak sorular iletilecek.
-Katılımcılar, derleme çalışması için belirlenmiş yaş grubundaki insanlarla karşılıklı görüşerek, ekibin ilettiği sorulara cevap aramaya çalışacak.
-Bu görüşmelerde alınacak not, ses veya video kayıtları proje ekine ulaştırılacak.
-Son başvuru tarihi: 31 Mayıs
Ayrıntılı bilgi için sessizkusaginpesinde@gmail.com adresi üzerinden proje ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.