Yaban Hayatı Suçları konusunda çalışan ulusal ve uluslararası uzmanların bir arada bulunacağı konferansla hem kuş gözlemcilerinin ve doğa korumacıların hem de karar vericilerin konu hakkında farkındalık kazanması ve birlikte hareket etmesi hedefleniyor.

21. Türkiye Kuş Konferansı 1


Son yıllarda kuş popülasyonlarında benzeri görülmemiş bir düşüş yaşanıyor. Yasa dışı öldürme, yakalama ve ticaret de dahil olmak üzere aşırı istismar; küresel olarak kuşların soyunun tükenmesindeki en önemli etkenlerden. Yaban hayatı suçları çoğu ülkede olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir tehdit. Diğer yandan yaban hayatı suçları konusunda sorumlu olan kurumların bu konuda deneyimli uzmanlarla bir araya gelme ihtiyacı da var.

Konferansta kuş araştırmacıları, doğaseverler, akademisyenler, öğrenciler, yaban hayatı uzmanları, biyologlar, karar vericiler, yerel belediyeler, jandarma ve emniyet mensupları bir araya gelecek. Bu suçlarla ilgili olarak alandaki karar vericiler, uzmanlar ve gözlemciler arasında bilgi alışverişine yönelik işbirliğine dayalı bir ortam ve platform oluşturulacak.

Konferansı düzenleyen Doğa Derneği'nin bu yılki ortakları Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve Gazi Üniversitesi Biyolojik Takip Ve Araştırma Topluluğu. Konferans Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ve GEF Küçük Destek Programı tarafından destekleniyor.

Konferansın ilk iki günü uzmanların ve katılımcıların sunumları ve değerlendirmeleriyle geçecek. Üçüncü gün ise Mogan Gölü Önemli Doğa Alanı'nda saha çalışması gerçekleştirilecek.


Konferans Başvuru Formuna bu linkten ulaşabilirsiniz.