Karadeniz’in eşsiz doğası ve biyolojik çeşitliliğiyle bilinen Sinop, bir kez daha nükleer enerjiye karşı yükselen sesin merkezi olacak. Çernobil nükleer faciasının üzerinden geçen 40 yılın ardından, kazanın etkilerini hâlâ hafızasında taşıyan bölge halkı ve doğa savunucuları, nükleer santral projelerine karşı tepkilerini meydanlarda dile getirecek.
Yaşam İçin Ortak Ses
Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından organize edilen miting, “Nükleer Beladan Ölmek İstemiyoruz” sloganıyla düzenleniyor. Etkinlik, sadece yerel bir direnişi değil, aynı zamanda nükleer enerjinin ekosistem üzerindeki geri dönülemez etkilerine karşı küresel bir itirazı temsil ediyor.

26 Nisan 1986 tarihinde, Çernobil Nükleer Santrali'ndeki 4 numaralı reaktörde meydana gelen patlama, tarihin en büyük nükleer felaketlerinden biri kabul ediliyor.
Program ve Ulaşım Detayları
Miting için Türkiye’nin dört bir yanından katılım beklenirken, İstanbul’dan kalkacak olan "Nükleer Karşıtı Miting Otobüsü" için katılım bilgisi:
Hareket Tarihi: 24 Nisan Cuma akşamı (İstanbul çıkışlı).
Miting Saati: 25 Nisan Cumartesi, Saat 11:00.
Toplanma Alanı: Eski Otogar / Diyojen Heykeli Yanı, Sinop.
Kayıt ve Katılım: Mitinge katılmak ve İstanbul'dan kalkacak otobüslerde yer ayırtmak isteyen gönüllülerin, afiş üzerinde bulunan QR kodu okutarak veya ilgili platformun kayıt formunu doldurarak başvuru yapmaları gerekiyor.

Ankara'dan mitinge katılmak isteyenler de yukarıdaki posterdeki QR kodu okutarak kayıt yaptırabilir.