Adel/Faber-Castell, Türkiye ve yakın çevrenin en büyük kırtasiye üreticisi olarak, yılların getirdiği deneyim ve köklü değerleriyle sürdürülebilirlik konusuna büyük önem veriyor. Adel/Faber-Castell’in CEO’su Oğuz Uçanlar, “Hayallerini şekillendirmek, renklendirmek ve iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olmayı” vizyon olarak benimsediklerini ve “Kalite, Yenilikçilik, Başarma Tutkusu ve İyilik” değerleri ile topluma katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtiyor.

“Kendi Çocuklarımıza Kullandırmayacağımız Hiçbir Ürünü Piyasaya Sunmuyoruz”

Adel/Faber-Castell bu yıl, Fazla ile iş birliği yaparak Gıda Kurtarma Derneği ağındaki gıda bankaları aracılığıyla Adana, Kayseri, Adıyaman, Kocaeli, Ardahan, Niğde, Bursa, Ordu, Düzce, Osmaniye, Edirne, Samsun, Erzincan, Şırnak, Hatay, Tokat, İstanbul, Tunceli, Kastamonu ve Yozgat’ta 50 bine yakın çocuğa ulaştı. Oğuz Uçanlar, iyiliği ve herkese iyi gelmeyi odağa alarak çalışmayı ve daha iyi bir geleceğe iz bırakmayı sürdüreceklerini vurguluyor. “Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz ve yılda ortalama 40 bin ürün güvenliği ve kalite testi gerçekleştiriyoruz” diyor.


İnsanı Odağına Aldığı Projeleriyle Geleceğe Sürdürülebilir İzler Bırakıyor 1

“İklim Değişikliğini Dengelemeye Yönelik Entegre Stratejiler Planlıyoruz"

Adel Kalemcilik, 1969’dan beri kırtasiye sektöründe Türkiye’nin lider firması olarak faaliyet gösteriyor ve 50 yılı aşkın tecrübesi ile çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında şeffaf bir şekilde çalışmalarını paylaşıyor. Oğuz Uçanlar, 2050 yılına kadar iş operasyonlarının iklim değişikliği üzerindeki etkisini %50 azaltmayı ve karbon ayak izini küçültmeyi hedeflediklerini söylüyor. “Bizim için sürdürülebilirlik sadece bir hedef değil, aynı zamanda iş etiğimizin ve kurumsal kimliğimizin temel bir yansımasıdır” diyor.

Çayırova üretim tesisinde bahçe sulaması için yağmur sularını kullanan Adel Kalemcilik, fabrikada oluşan her türlü üretim ve ofis atığını geri dönüştürüyor. FSC® Sertifikalı ağaçlardan üretilen ürünlerle doğaya saygılı bir yaklaşım sergileyen firma, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan İklim Eylemi amacı doğrultusunda karbon emisyonlarını takip ediyor.


İnsanı Odağına Aldığı Projeleriyle Geleceğe Sürdürülebilir İzler Bırakıyor 2

Adel/Faber-Castell’in CEO’su Oğuz Uçanlar

Adel/Faber-Castell, biyoçeşitliliği ve çevreyi koruyarak iklim değişikliği ile mücadele ediyor. Oğuz Uçanlar, “Çevre, Enerji & İklim Politikası çerçevesinde su kullanımı, biyoçeşitliliğin korunması konularına ağırlık veriyoruz. Anadolu Mirası Ürün Serimiz ile soyu tükenmekte olan türlere dikkat çekiyor ve bu sayede okul çağındaki çocuklarda biyoçeşitlilik farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz” diyor.


İnsanı Odağına Aldığı Projeleriyle Geleceğe Sürdürülebilir İzler Bırakıyor 3

Adel Kalemcilik, Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayarak 2021-2022 yıllarına ait çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki çalışmalarıyla performansını şeffaf şekilde kamuoyunun dikkatine sundu.

Üç Yıl Üst Üste Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Listesinde Sektörünün “En Mutlu İşyeri” Oldu

İnsana verdiği değerle iş hayatında da sürdürülebilir projeleriyle öne çıkan Adel/Faber-Castell, çalışanların kariyer hedefleriyle şirket vizyonu arasında paralellik oluşturmayı amaçlıyor. Oğuz Uçanlar, “Profesyonel ve kişisel gelişim üzerine yaptığımız yatırımlarla yüksek performans odaklı bir kültür oluşturmayı hedefliyoruz” diyor. Bu doğrultuda Adel / Faber-Castell, üç yıl üst üste Happy Place to Work - Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri listesinde sektörünün En Mutlu İşyeri olarak yer alıyor.

YERYÜZÜ 2024 / SORUMLU KURUMLAR REHBERİ